Voetreflexologie

Tijdens een voetreflexbehandeling behandel ik alle reflexpunten en -zones op de voeten. Zo worden de organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen behandeld.  Om zo het lichaam te ondersteunen zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te komen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. 

Voetreflexologie gaat uit van de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. 

Een voetreflex behandeling werkt heerlijk ontspannend. Het gebeurt dan ook regelmatig dat mensen tijdens de behandeling in slaap vallen. Daarnaast geeft een behandeling verlichting bij pijn en verbetert het de bloed- en energiedoorstroming. Je kan je dus al na enkele behandelingen vitaler en energieker gaan voelen. Bij chronische ziektes werkt voetreflexologie vaak als ondersteuning.

Tijdens het eerste consult begin ik met een intakegesprek, en een eerste behandeling. Voor een optimaal effect zijn over het algemeen minimaal 4 behandelingen nodig. Daarna is in sommige situaties prettig om zo nu en dan terug te komen voor een ‘onderhoudsbehandeling’. Voetreflexologie is geen vervanging maar een aanvulling op reguliere zorg. Ik stel dus ook geen diagnoses.

 

Vergoeding

De zorgverzekeraars vergoeden mijn behandeling niet meer. 

"Een voetreflexbehandeling bij Herma is anders dan anders.
Er is rust, liefde en aandacht. 
Geen pijn, maar liefdevolle
aanraking van de voet zetten de verbetering in gang."
(Vrouw, 61)