Dorn therapie

De meeste mensen hebben een verschil in beenlengte. Dit kan oplopen tot wel vier centimeter. Dit kan veel klachten geven in de rug, bekken, heupen en wervelkolom, maar ook in de knieën, voeten en in de darmen en blaas.

De Dorn methode is een veilige methode waarmee ik op een zachte manier de wervels en gewrichten behandel. De behandeling begint altijd met het corrigeren van beenlengte verschil. In principe zijn je benen namelijk altijd even lang, alleen soms lijkt een van de benen langer door meer ruimte in het heupgewricht. Na het behandelen van het beenlengte verschil, controleer ik vervolgens alle wervels. Ook de ruimte in de schouder, en elleboog worden gecontroleerd en gecorrigeerd. 

De Dorn behandeling is een actieve behandeling. Een deel moet je liggen, een deel staan of zitten. Soms laat ik je 'zwiepen' met je been of arm. 

Na de behandeling is het aan te raden om 2 tot 3 dagen rustig aan te doen om de botten weer te laten stabiliseren op de goede plek. Je kan wat spierpijn hebben na de behandeling. Verder moet je na de behandeling voldoende water drinken om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.  

Voor meer informatie over de Dorn behandeling klik hier.