Methode Beter Ademen®

Methode Beter Ademen is een eenvoudige methode die mensen direct tot rust brengt en meer energie geeft met blijvend effect. Je ontspant en voelt je al snel gezonder, vrolijker en fitter.  Bovendien werkt het bewustzijnsverruimend. De ademhaling reguleert de natuurlijke ademhaling (als van een baby). Lage ademhaling in rust en volledige ademhaling bij inspanning. 

Positieve effecten zijn o.a.:

-meer rust, verbinding en ontspanning.

-meer zelfvertrouwen

-meer energie en gezondheid

-intuïtieve en emotionele balans

-oplossen ademproblemen

-beter slapen

-stress reductie, minder angst 

-verhoogde concentratie

-spijsvertering verbetert

-dieper in jezelf ademhalen

Wil je meer uit je ademhaling halen? Ik kan op twee manieren met je werken. In een 1 op 1 sessie. Ik leer je stapsgewijs in 1 tot 5 afspraken een juiste ademtechniek. En zolang nodig begeleiding via skype of FaceTime.

Je kan ook meedoen met een workshop. In een groep van maximaal 6 personen gaan we een dag bezig met alle ins en outs van Beter Ademhalen®  

Wil je meer lezen over deze methode kijk dan op https://www.marleenvandenhout.nl/

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op.

 


Al jarenlang hield ik er een borstademhaling op na, ik ademde hoog en snel en had het regelmatig benauwd. Via, via kwam ik in contact met Herma Wijnhoud. Zij leerde mij in een aantal sessies beter te ademen, door de ademhaling naar de buik te verplaatsen. Aanvankelijk was dit best moeilijk, omdat het zo anders is dan de ademhaling die ik zolang gewend was.

De werkwijze van Herma sprak mij direct aan. In haar werkruimte hangt een rustgevende sfeer en zelf is ze heel ontspannen. Stap voor stap leert ze je de techniek van een diepe buikademhaling, niets overhaast en met een duidelijke uitleg wat er precies in je lichaam gebeurt. Zelf doet ze de oefeningen met je mee, wat ik als heel prettig heb ervaren, je kunt je zodoende helemaal op jezelf concentreren.

Natuurlijk moet ik nog veel oefenen om me deze ademhaling helemaal eigen te maken. (Een gewoonte van een tiental jaren is niet gemakkelijk af te leren). Maar ik voel me nu al fitter, minder moe, loop rechter op en heb meer energie. Dus een goede stimulans om door te gaan.

Herma, bedankt voor je fijne begeleiding!